Ik dacht dat dit weer een van de vele stappen was, maar dit had ik niet verwacht

Militair Justin

Onze Nederlandse militairen moeten mentaal en fysiek in top conditie zijn. Een blessure of letsel kan daardoor al snel gevolgen hebben voor je carrière binnen Defensie. Zo ook voor Justin. In samenwerking met Defensie heeft Reveal Justin naar een mooie nieuwe baan begeleid. We stellen hem een aantal vragen over zijn traject.

Door Femke Tijhuis, Talent Consultant.

- Wat was het moment dat jij in contact bent gekomen met Reveal?
Tijdens mijn reïntegratie programma ben ik in contact gekomen met Reveal. Ik ben door Femke benaderd via de telefoon en hebben we een aantal keer gebeld met beeld op de computer.


- Wat waren je verwachtingen van Reveal?
Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten, het voelde voor mij een van de vele stappen die ik moest zetten. Ik had echter niet verwacht dat ik op deze manier zou worden geholpen.


- Hoe verliep het contact tussen jou en de Talent Consultant van Reveal?
Aan het begin zoals al vermeld hebben we een aantal keer contact gehad over de telefoon en achter het scherm. Dit was erg prettig omdat het in deze tijd dan toch nog persoonlijk kon zijn.


- Wat hebben jij en de Talent Consultant zoal besproken?
Wij hebben besproken wat mijn interesses waren buiten defensie en waar wellicht een toekomstige baan ligt. Hierbij hebben we meerdere opties bekeken en naast elkaar neer gelecht ter vergelijking.


- Hoe heb jij de begeleiding van de Talent Consultant ervaren?
Zeer prettig, het contact was goed. Ook met het behaalde resultaat ben ik zeer content. We hadden vaak wel even snel contact om te delen hoe het er voor staat.


- Ben je tevreden met de hulp die jou geboden is?
Ja, ik heb door Femke een mooie kans gekregen in de burger maatschappij. Hierdoor heb ik een mooie open deur gekregen om aan de slag te kunnen bij een bedrijf waar ik veel affiniteit mee heb.


- Heb je tips voor verbetering voor de Talent Consultant?
Nee, ik ben gewoon zeer tevreden.


- Hoe vindt je het op je nieuwe werkplek?
Tot nu toe erg blij met waar ik zit. Ik heb nog geen vaste plaatsing omdat ik de kennis nog niet heb om technische dingen op te lossen maar ik leer veel en kijk met het dagelijkse werk mee.


- Moet je erg wennen aan een baan in de burgermaatschappij?
Ja, er gaan wel een aantal dingen anders. Ik merk dat de tijden minder scherp zijn zoals gewend en de mensen zijn gewoon anders in de omgang dan ik gewend ben.


- Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Mocht defensie definitief afscheid van mij willen nemen, hoop ik dat ik nog lang mag blijven zitten waar ik nu zit. Het is een mooi bedrijf met veel mogelijkheden.


- Vertel in drie zinnen wat de samenwerking met Reveal jou heeft gebracht?
Reveal en daarbij Femke, heeft mij zoals ik al eerder zij, een mooie kans geboden en gebracht buiten defensie. Ik hoop dat mijn defensie collega's die wellicht ook het bedrijf moeten verlaten, net zo goed worden geholpen als dat ik dat ben.

Publicatie datum: 4 februari 2021